Om oss

image

Hei!
Vi er en familie på 5, en katt og to hunder. Vi bor på Nærsnes, et lite sted ved Oslofjorden på Hurumhalvøya.
Familien består av 3 voksne barn som har flyttet ut, pappa Ove og mamma Anne Kristi.

Katten Doffen ble født hjemme hos oss i 2005. I 2007 fikk vi vår første hund, Azora, en portugisisk vannhund, ei nydelig brun lita tispe på 8 uker.

Azora og Doffen

Jeg, Anne Kristi, har alltid vært interessert i hund, og hadde en engelsk setter i ungdomsårene som jeg trente hundekjøring med. Først i 2007, etter en travel tid med barn og mange aktiviteter, ble livet litt roligere og det var på tide å skaffe seg en hund. Jeg visste hva slags gemytt jeg ville ha. Hadde alltid ønsket meg en treningsvillig hund, en som kunne følge meg på tur uten å stikke av, en som var ganske aktiv, men ikke fullt så mye som en engelsk setter, en som kunne roe seg inne og kose seg i hagen sammen med oss. Med mange ungdommer i huset og flere katter og kaniner i nabolaget, måtte vi ha en familievennlig, menneskekjær hund som kunne gå godt sammen med andre dyr.

Helt tilfeldig kom jeg over en annonse med Portugisisk vannhund valper til salgs. Denne rasen hadde jeg aldri hørt om, men begynte å lese om den. For en spennende rase! Den hadde alle de egenskapene jeg var ute etter! Det eneste som kunne trekke ned var litt mer pelsstell enn det jeg hadde tenkt meg, men til gjengjeld røytet den ikke. Jippi!

Azora ble hentet hos Silje på Kennel Bontiac i juli 2007. Hun var nydelig med sin mørke brune pels og hvite labber og bryst. Hun ble fra første stund et fullverdig familiemedlem og sjarmerte alle med sitt flotte gemytt og personlighet.

Min barndomsdrøm har alltid vært å få valper. 19 juli 2011 fikk Azora et kull på 9. Fantastisk morsomt og fascinerende, men også slitsomt. Man skal virkelig ville det, før man setter i gang. Jeg angrer ikke et sekund. Vi beholdt den orange tispevalpen og kalte henne «Solo». Solo fikk 7 nydelige valper i 2016 og vi beholdt Baylin. Hun bor hos sin forvertsfamilie Are, Tuva, Sander og Andreas i Vollen, kun 10 min. kjøring fra oss. Baylin fikk 10 herlige valper i 2019.

Hundene har gitt meg mange flotte stunder og mange nye venner. Vi har aktivisert oss med rallylydighet og lydighet og var med på å starte vannarbeid for portiser i regi av raseklubben i 2012. Azora har trent Agility, vi har «snust» på spor og trener litt smeller. Det er mye vi har hatt lyst til, men må begrense oss. Både Azora og Solo er begge norsk Champion i Rallylydighet, som andre og tredje portis i Norge. Solo var den første portisen i Norge som deltok i NM finalen i rally. Begge har opprykk til klasse 2 i lydighet. Litt utstilling driver vi også med. Solo er norsk og svensk Utstillingschampion. Azora har fått flere reservecert. Baylin har kun vært på utstilling tre ganger og har et Cert og en BIM (best i motsatt kjønn.

I tillegg til forskjellige kurs i diverse hundesport har jeg gått NKKs oppdretterkurs 1 og 2, NKKs kynologikurs, instruktørkurs hos «Din beste venn» og Røde kors sitt instruktørkurs for Besøksvenn med hund.

image
Solo 1. plass og Azora 2. plass på rallystevne i Sandefjord i 2015 i klasse 3

4 tanker på “Om oss

 1. Hei! Jeg og hunden min traff på en portugisisk vannhund valp i går på 9 mnd. Vi pratet en stund og hundene hilste. Jeg spurte hvor den kom fra, og eierne sa at den kom fra en kennel på Nærsnes. Jeg ble nysgjerrig da kjæresten min har hytte på Nærsnes, og jeg selv har en portusisisk vannhund. Veldig gøy å oppdage at jeg har søsteren til Azora 🙂

  • Hei!
   Så artig:)
   Si fra når du er på Nærsnes, så kan vi møtes.
   Hvilken av søsknene til Azora har du? Hvilken farge var det på halsbåndet?
   Valpebloggen min er desverre ikke oppdatert som du har sett. Beklager at det tok litt tid før jeg så meldingen din. Hvilke av valpene til Azora traff du?

   Mvh
   Anne Kristi Sommer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s